Sensibo

Sensibo

İklim krizi ve küresel ısınma çevreye verdiği zararlarla birlikte insan sağlığını da olumsuz yönde etkilediğinden günümüzün en önemli sorunlarından biri haline geldi. Günümüz teknolojileri bu sorunlara çözüm üretmeyi amaçlıyor ve çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Bu yönelmek ise insan sağlığına ve doğaya olumlu katkıları arttırabilir. Örneğin; klima kullanımı yaz mevsimi sıcaklık ortalamasının artması sebebiyle artış göstermekte. Her ne kadar bulunduğumuz ortama istediğimiz sıcaklığı vererek bizleri rahatlasa da enerji tüketimi ve havaya salınan gazlar klimaların olumsuz etkilerinden sayılabilir. Peki, konforumuzu kaybetmeden klimalarımızın hem bize hem de doğaya verdiği zararı azaltmak için yapılabilecek bir şey var mı?

Tabii ki var! Bunu sağlamak ise Sensibo sayesinde çok kolay!

Dilerseniz önce sizleri Sensibo ile tanıştıralım.

Çevre dostu çözümlerin bir parçası olan Sensibo Air, Sensibo Pure, Sensibo Sky ve Sensibo AirPro, hava ve sıcaklık kontrolü ile akıllı ev sistemleri grubuna ait ürünlerdir. 10.000 farklı klima markası ile uyumlu hale gelebilen bu ürünler, klima kumandasının yerini alabilirler. Akıllı telefon ile Sensibo’yu bağlamamız sonucunda evde değilken bile klimamızı ve ısı pompamızı kontrol edebiliriz.

“Uzaktan kontrol etmenin bize ya da çevreye faydası nedir?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.
Geo fencing özelliği sayesinde, Sensibo biz evden çıktığımız zaman klimayı kapatıyor ve böylelikle enerji tasarrufu yapmamızı sağlıyor. Yine bu özellik ile de biz eve gelmeden klimayı açarak istediğimiz oda sıcaklığında bizleri karşılıyor. Örneğin; evde olmadığımız bir gün hava 35 derece ve biz eve gelmeden odanın 25 derece olmasını istiyoruz. Telefonumuzdan Sensibo uygulamasına girerek, belirlediğimiz bir saati giriyoruz ve 25 dereceyi seçiyoruz. Böylece, istediğimiz saatte Sensibo klimayı aktive ediyor ve odayı bizim için soğutmaya başlıyor. Enerji tasarrufu yapması sebebiyle çevreye ve doğaya olumlu katkı sağlarken, bizlere de ekonomik açıdan fayda sağlıyor.

Bu avantajlardan sonra, sağlık konusuna geri dönelim!

Sensibo hava kirliliği ölçümlemesi yapabilmesi sayesinde bulunduğumuz ortamdaki hava kirliliğinden korunmamıza yardımcı oluyor. Böylelikle soluduğumuz zararlı gazlardan, tozdan ve polen gibi alerjenlerden korunmamız için bizlere fırsat veriyor. Örneğin, karbondioksit baş ağrısı ve yorgunluğa yol açabilir ya da TVOC (Uçucu Organik Maddeler) baş dönmesi ve cilt iritasyonuna sebep olabilir. Havada bulunabilecek bu gazların saptanması durumunda önlem almak ise bizim elimizde.

Özellikle, Sensibo Pure sayesinde yalnızca zararlı gaz ve alerjenlerden değil, aynı zamanda hava yoluyla bulaşabilen virüs ve bakterilerden korunmamız için bulunduğu ortamdaki hava temizliğini sağlar.
Özetlemek gerekirse, klimalarımızı insan sağlığı ve çevre dostu etkenleri göz önünde bulundurarak kullanabiliriz. Bu yolculuğumuzda Sensibo ürünleri bize yardımcı olabilir ve işimizi kolaylaştırabilir.
Hadi gelin siz de bizlerle beraber Sensibo’nun avantajlarından yararlanın!

Kaynakça:
Sade, Gizem, and Charlotte Elton. “İklim Krizi Ile Büyüyen Tehlike: Klimalar Çevreye Büyük Zarar Veriyor.” Euronews, 1 Aug. 2022,

Benzer Paylaşımlar